Kapitel 5 - Jag saknar dig ♥

Från förra kapitlet: 

Jessica vaknade med ett ryck. Hon tyckte att hon hört ytterdörren smällas igen. Hon tittade på klockan två minuter över sex. Aj då, hann hon tänka innan hon hörde Alex storma uppför trappan. Han slet nästan upp dörren och hans blåa ögon lyste av adrenalin när han nästan rusade in i rummet. Adrenalinet försvann nästan helt när han såg Jessica som hade krupit ihop i försvarsställning i sängen.



 



Alex suckade tungt och lugnade ner sig i alla fall lite. Men hon såg hur han fortfarande var upprörd.

- Var i helvete har du varit?! han nästan spottade fram orden. Jag har varit så jävla orolig!

- Förlåt! det var inte meningen men jag och Liam missade bussen hem....hann bara Jessica förtvivlat försvara sig med innan Alex avbröt henne:

- Självklart ska den grabben alltid hitta på något, muttrade Alex men han var ännu lugnare nu. Det såg hon på hans ögon som nästan hade varit svarta förut, hade nu övergått till klara safirblå ögon.

Jessica pustade försiktigt ut och slappnade av.
- Det var faktiskt inte bara Liams fel, jag kunde också hållit koll på när bussen gick hem, sa hon försvarande.
- Jaja, men vem idé var det att gå på festen? Var inte det Liams kanske? fräste Alex.
Jessica kände sig chockad. Var han så arg över detta?
Alex såg nog hur chockad han var för han harklade isg lite och sa:

- Förlåt Jessica att jag blev så arg men för fan bli aldrig borta så länge utan att ringa! Jag trodde fan att det hade hänt något! sa Alex och drog handen genom sitt bruna hår.

- Nej, förlåt mig också, jag skulle ringt, sa hon och satte sig upp i sängen.

- Det är bra att du är hemma i alla fall, det finns mat om du vill ha som jag skrev, sa Alex medan han var på väg ut ur rummet. Föresten så kommer Jocke och Mattias ikväll, det är fotboll på tv:n, tillade han. Plus att det kanske kommer några fler..

- Visst, sa Jessica och suckade. Vilken härlig lördagskväll! tillbringa tid med Alexs två kompisar! plus att det tydligen kommer några fler, tänkte Jessica surt.

Men hon var nöjd på ett sätt, hon hade sluppit Alexs riktiga raseriutbrott. Ibland kunde hon vara så rädd att hon nästan skakade, fast han aldrig rörde henne. Han bara smällde i dörrar och skrek. Han hade väldiga humörsvängningar den grabben, kanske är det så när man är 17, tänkte Jessica surt. Nu var han ju hur glad som helst!

Hon reste sig upp från sängen och gick fram till sin kroppsspegel som satt upphängd på väggen längre bort i rummet. Hon tittade in sig själv noga. Ölen syntes tydligt i hennes ögon som var glansiga och livlösa. Konstigt att inte Alex sagt något, han hatade ju att hon drack även ifall han själv gjorde det nästan varje helg, fast i för sig han hade ju haft annat att säga henne, suckade hon. Det syntes att hennes hår var tovigt även ifall hon satt upp sitt ljus bruna hår i en slarvig tofs. Hon kände sig inte speciellt ren heller.

Det får bli duschen för mig, tänkte hon och började rota fram kläder ur en av sina stora vita garderober. Hon suckade för sig själv när hon stått i några minuter och inte ens hade valt tröja än. Hon hade helt klart för mycket kläder. Tillslut kom hon fram till att hon skulle ta på sig en vit urringad T-shirt med text på. Till det skulle hon ha på sig sina åtsittande ljusa jeans med ungefär 20 smala silvriga stålarmband till. Hon plockade även fram sina pärlörhängen. Hon smackade nöjt med läpparna efter att hon smält igen garderobsdörren. Hon dunsade ner för trappan och såg Alex sitta vid datorn i det stora vardagsrummet. Hon fick panik för att skynda sig där ifrån! Snälla säg att han inte ser fyllbilderna!

- Jag drar bara in i duschen, sa Jessica medan hon gick ner dom sista trappstegen.

Han tittade upp och hans kristallögon såg förvånade ut. Antagligen hade han inte hört henne. Var väl antagligen inne i sin egen lilla värld, datanörden själv, tänkte Jessica.

- Visst, sa han och tittade på klockan. Jocke och Mattias kommer om en halvtimme, la han till och vände blicken åter till datorn.

- Okej, muttrade Jessica till svar medan hon öppnade toalettdörren.

Jessica hade alltid gillat badrummet nere bättre än det på övervåningen. Visst, det på övervåningen var större men det här nere var mysigare.

Jessica slängde sina kläder som hon skulle ha på sig efter hon duschat på den mjuka snövita pallen som stod i ett hörn av badrummet. Hon tog fram schampoo och balsam ur linneskåpet. Hon satte på duschen och tittade på medan vattnet forsade mot glasrutorna som var runt duschen. Hennes mamma hade envisats med att dom skulle ha en glasdusch på nedervåningen medan resten av familjen hade velat ha en vattenfallsdusch men det hade mamma satt stopp för. Jessica suckade och klädde av sig. Hon gick in i duschen och kände den sköna varma duschen riktigt smeka över hennes kropp. Då började hon tänka på Liam. Hans underbara leende som kunde ta död på vem som helst, hans underbara glittrande ögon och hans mjuka, fluffiga hår. Jessica stod och njöt vid bara tanken av att ha honom här. Hon förlorade sig själv i dagdrömmar. Där stod han plötsligt hennes underbara kille med henne i duschen. Hans ljusa hår var blött och såg nästan brunt ut av vattnet. Hans ögon glittrade som vanligt när han var på bra humör. Han log ett vitt tandleende mot henne och smekte hennes kind. Just när han skulle böja sig ner för att kyssa henne avbröts hennes tankar av att någon stod och bankade på badrumsdörren.

Jessica suckade irriterat.

- Vad vill du? fräste hon surt.

- Ojoj, ta det lugnt, hörde hon Alexs förvånade röst säga genom dörren. Tänkte ju bara säga att dom kommer om tio minuter om du vill vara klar tills dess.

Jessica svor tyst för sig själv.

- Oj, okej, jag ska skynda mig, svarade hon inte riktigt så surt som innan och vred om kranen på duschen.

Genast stängdes vattnet av och all värme försvann precis som dagdrömmen.

Hon suckade igen och steg ut från duschen och drog snabbt på sig en vit bomullshandduk. Hon skyndade sig med att ta på sig sina kläder, tog en snabb titt i spegeln och skyndade sig sedan ut från toaletten. Hon hann se en skymt av den stora metall klockan som stod på marmorgolvet i hallen, fem minuter kvar tills dom skulle komma. Jessica rusade förbi Alex som stod i dörröppnigen till vardagsrummet. Hon tog trappan upp i två steg. Hon hörde Alex säga något om att det var en total förändring mot förut men hon orkade inte bry sig om att svara något spydigt tillbaka.

Hon skyndade in på sitt rum och drog fort ut byrålådan och rev runt bland sminket.

Till slut hittade hon rougen, mascaran och pudret. Hon tittade sig snabbt i spegeln medan hon rekord sminkade sig. Det tog bara två minuter och sen var hon färdig. Hon skyndade sig med att sätta i kontakten till hårblåsen och blåste snabbt igenom håret på högsta styrkan. Det gick snabbt med att få håret torrt. Hon kammade igenom sitt spikraka hår. Det som var det bästa med rakt hår var att man aldrig behövde platta det. Efter det tittade hon sig noga i spegeln. Hon ryckte på axlarna åt sin egen spegel bild.

Ja, det duger väl, tänkte hon och tog på sig lite läppglans som hon fått syn på i byrålådan. Precis då ringde det på dörren och Jessica log mot sin spegelbild.

Hon hade hunnit precis. Nu behövde inte Alex skämmas för henne. Han skulle bli nöjd för att hans lillasyster kunde sköta sig i alla fall en kväll, tänkte hon sedan ironiskt medan hon hörde Alex steg gå mot dörren för att släppa in hans idioter till kompisar.

 


 

Så femte kapitlet uppe! Hoppas ni gillar det! Kommenter! ska jag sluta med den? :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Haha jag sitter på lektionen och läser det här istället för min bok haha ;)

Jätte bra <3

2012-06-04 @ 11:46:30
Postat av: Frida

Nej du ska inte slut;0

Nu börjar ju de jag inte har läst så då kan du ju inte bara sluta!!:D

2012-06-04 @ 14:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0